Izložba “Zone ritma” prva je izložba u novoj sezoni galerije Kula i predstaviće uži izbor analognih dokumentarnih fotografija Nenada Vujanovića nastalih u periodu od 2015. do danas.

Izložba se otvara u četvrtak 23. februara u 19h, a možete je pogledati do 5. marta u galeriji Kule.

Nenad Vujanović rođen je 1988. u Aranđelovcu. Fotografijom se bavi od 2012. godine, a od 2016. i kao fotoreporter brojnih beogradskih redakcija. Pored toga član je Kišobran kolektiva od 2016. čiji je i glavni fotograf. Oduvek se interesovao za dokumentarnu fotografiju, a poslednjih 7 godina se njome i aktivno bavi, prvenstveno na ulicama Beograda, ali i širom Srbije.

Nenad prirodu fotoreporterskog posla koristi kao priliku da pored direktnog prikaza situacija koje definišu naše svakodnevno okruženje napravi sebi prostor da ih sublimira kroz perspektivu koja je lična.

Svojim fotografijama Nenad uspeva da predstavi samu srž urbanog života- njegovu užurbanost, sva različita lica, nasumičnosti i slučajnosti, promene i razvoj ali i sve ono što se događa između- neočekivane meditativne trenutke, iznenadne pauze i predahe koje primetimo samo kada malo usporimo. Neprestanim smenjivanjem ritmova gradi svojevrsne zone različitosti koje postoje simultano u jednom prostoru i u njemu se neprestano dopunjuju.

Ovo je Nenadova prva samostalna izložba, biće predstavljeno 40 fotografija, od kojih će odabrane biti dostupne i za prodaju.

Radno vreme galerije je svaki dan osim ponedeljka od 16 do 20h.

Podrška Kuli i izložbenom programu Raiffeisen banka Srbije i Hooloovo!

 

Ovo je Nenadova prva samostalna izložba, biće predstavljeno 40 fotografija, od kojih će odabrane biti dostupne i za prodaju.