Art hub Kula otvoren je u oktobru 2021. u kompleksu nekadašnje pivare u centru Beograda u obnovljenoj sat kuli. Kula ima ambiciju da kroz nove modele funkcionisanja i delanja u kulturnom polju materijalizuje duh vremena u kom živimo.

U prostoru Art huba Kula dominantan je izložbeni program galerije Kula koja zauzima tri sprata ovog nesvakidašnjeg prostora. Galerija Kula je mesto za razvijanje umetničkih projekata u domenu vizuelne kulture sa ciljem da stvara, prepozna i neguje nove fenomene na umetničkoj sceni.

Pored pružanja vidljivosti i podrške novim akterima u polju umetnosti, galerija Kule želi da stvori i neformalni kružok formiran kroz saradnju umetnika iz različitih oblasti radi stvaranja novih interdisciplinarnih polja za umetničko delanje.

U prizemlju Kule nalazi se art shop koji u ponudi ima radove lokalnih umetnika.

Radno vreme Kule je svaki dan, osim ponedeljka od 17 do 21h.

Tim koji se okupio oko razvijanja Kulturnog centra Kula je sačinjen od profesionalaca aktivnih na kulturno-umetničkoj sceni više od deset godina.

Njihova uključenost u scenu i direktan uticaj na razvijanje same scene za posledicu ima povezanost članova Kule sa mnoštvom institucija, nezavisnih inicijativa i pojedinačnih autora, producenata i medija. Ovaj tim čine Ivan Ojkić, Bojana Ljubišić, Bojana Jovanović, Andreja Krstić, Marko Radojković, Teodora Jeremić i Nemanja Rašović. 

Kulturni centar Kula trudi se da pruži novi model postojanja i delanja u kulturnom polju.