Od 11. februara Umetnica u fokusu Art shopa Kule biće Jelena Milićević. Od kada smo otvorili Art shop Kule Jelenini radovi su jedni od najprodavanijih pa smo se odlučili da vam je posebno predstavimo i postavimo joj par pitanja. 

Ja sam: Po zvanju i znanju sam master likovna umetnica- grafičarka, međutim sticajem čudnih životnih okolnosti, radim na mestu koje nema dodira ni sa umetnošću, ni kreativnim razmišljanjem. Tako da za osmočasovno radno vreme moram da obučem svoj kostim praktičnosti i egzaktnosti i pravim se da me sve to jako zanima. I da nemam frontalni konflikt sa Željkom iz Centrale, nema nesuglasica, samo me nervira prirodnim putem.

 

Trenutno radim na: Otvorila sam novo polje, u svom malom, umetničkom svetu i opusu, sa neonskim instalacijama. Volela bih da neone povežem sa serijom bazena. Spremam se za početak proleća kada sva moja pažnja i koncentracija odlazi u vazduh sa oprašenim cvetovima i alergijama. Razmišljam i nadam se da se od umetnosti može živeti, a da neko ne dovede moje mentalno stanje u pitanje zbog toga. Knjiga koju preporučujem za početak godine je ,, Čekaj do proleća , Bandini“, Džon Fante, pozorišna predstava ,,Vatre“ u JDP-u, u prevodu nema mraka, suština je ljubav.

Moja ,, theme song“: Kada ujutru idem na posao ,,Woke up this morning“ iz Sopranovih, a kad me uhvati neka tugica ,,Tiho teče Kolubara i moj život s njom“.

 

Najzanimljivija stvar koju sam saznala u proteklih nedelju dana: Ako držite čaj u hermetički zatvorenoj posudi, može se sačuvati do osamnaest dana i da veš mašina može da se dobro opere pastom za zube, sodom bikarbonom i sirćetom.

Najlakše me je sresti : Kod kuće u pidžami- Žižu i ja gledamo seriju i crtamo male crteže, jedemo špageticu, u Ljubimcu u Cetinjskoj ili ako baš morate, na poslu.

Kolor paleta: Sky blue i fluo pink su favoriti, ostalo sve po potrebi.

Reč koja me opisuje: Trenutno Ekspres lonac, ali sa nekim dugo krčkanim gulašem u francuskom vinu.

Otvorila sam novo polje, u svom malom, umetničkom svetu i opusu, sa neonskim instalacijama. Volela bih da neone povežem sa serijom bazena.