Od 16. do 22. decembra u prostoru Kule održava se izložba „Tranzicija“ deo pratećeg programa Festivala studentskog Filma.

 

 Multimedijalna izložba vizuelnih umetnosti koja nastoji da, kroz različite forme, prikaže viziju tranzicije – sa ciljem ispitivanja neprekidnih promena koje su integralni deo naših života, ali i njihovih posledica.

 
Kroz svoje slojevite i mnogobrojne faze, promena ima mogućnost da utiče na pojedinca, terajući ga da se suočava sa procesima tranzicije – ovaj put je jedini način da preispitamo norme unutar kojih postojimo, gde je prepoznavanje važnosti umetničkog stvaralaštva stavka od velike važnosti. 

Tranzicija je, nevezano za fazu života ili način ljudskog funkcionisanja, neizostavan sistem preispitivanja, prilagođavanja i redefinisanja, koji pripada svima. Uzimajući u obzir krovnu temu ovogodišnjeg, 20. po redu Festivala studentskog filma – FSF Tranzicija Izložba nastoji da, upotrebom različitih izražajnih sredstava, prikaže način na koji različiti umetnici percipiraju ovaj pojam, nevezano za to da li su u pitanju tranzicije koje su kulutološke, socio-ekonomske, ili sirovo lične.

TRANZICIJA OD 16. do 22. decembra