Izložba Marka Reeboskica – My Home Is An Afterthought održana je u galeriji Kule od 10. do 17. marta 2022. godine.

Šta se dešava kada kuća prestane da bude samo fizički ambijent sa zidovima i krovom u kojem smo sigurni, i postane osećaj, stanje, ljudi ili okruženje? Može li onda kuća da bude bilo gde? Marko Reeboskic svojim radovima propituje odnos čoveka kao stranca u jednoj zajednici.

Batik je drevna indonežanska tradicija izrade ručno bojenih tkanina od pamuka i svile uz pomoć voska. Ovu tehniku umetnik usvaja na ličan i savremen način. Stvara apstraktnu formu kroz meditativno ponavljanje obrazaca i sopstvenu igru bojama.

Marko Reeboskic rođen je 1994. godine u Beogradu. Pohađao je master studije na Arhitektonoskom fakultetu u Beogradu, a usavršavao se na Vijetnamskom Nacionalnom Univerzitetu u Hanoju na odseku za dizajn enterijera, kao i u Indoneziji na Institutu umetnosti u Yogiakarti. Nakon studija svoju umetničku praksu fokusira ka istraživanju različitih metoda vizuelnog izražavanja. Kroz upotrebu geometrijske forme Marko pretvara svakodnevna iskustva i mesta u jednostvanu apstrakciju naslikanu na tkanini ili prikazanu na platnu.

Marko Reeboskic svojim radovima propituje odnos čoveka kao stranca u jednoj zajednici.