Prva izložba u novoj 2023. godini koja vas čeka od 9. do 12. februara je posebno izabrana i zove se “Peppespektiva Uroša Petkovića”.

 

Nevezano od toga koliko imamo godina, šta mislimo o svetu i njegovim problemima i kako ih doživljavamo svako od nas ima svog super heroja uz kog sve postane malo lakše i podnošljivije. Nekome je to prijatelj koji se pojavi kad god je najteže, za nekoga je to poznati glas omiljene pesme koja zna da pritisne prave dugmiće i umiri nas kad se sve zakomplikuje, a za nekoga lik koji nas inspiriše da damo sve od sebe i otkrijemo najskrivenije talente i želje.

U životu desetogodišnjeg Uroša Petkovića ta uloga je nepogrešivo dodeljena razraganoj Pepi Prasetu, jednoj od omiljenih crtanih junakinja širom sveta u čijim aktivnostima uživaju mnoga deca. Pepa je razigrana, dobrodušna, optimistična i svojim avanturama inspiriše Uroša i pomaže mu da kanališe i formuliše svoju kreativnost i talenat. Uroš crta situacije koje su i njemu i Pepi, poznate, ali i neke u kojima ona možda nikada nije našla i koje je Uroš režirao za nju i zajedničkim snagama dokazuju da autizam nikako nije prepreka u autentičnosti i kreativnosti. Naprotiv.

 
Baš zato što nam svima treba inspiracije, malo više vere u sebe i malo manje skepticizma da sve može da bude u redu, rešili smo da na pop-up izložbi predstavimo Uroševe crteže i time zavirimo u njegov svet u kom vladaju kreativnost, mašta i posvećenost.

Izložba je humanitarnog karaktera, što znači da su sve Pepine avanture na prodaju, a ukupan prihod od prodatih Uroševih radova biće doniran za lečenje njegovog drugara iz škole Lazara Živanovića, kome je dijagnostikovan tumor na mozgu i neophodno je da što pre nastavi lečenje na klinici u inostranstvu.
Dođite da pogledate Uroševe radove i ponesete neku Pepu sa sobom!

peppespektiva uroša petkovića od 9. do 12. februara