Izložba The Man je nehronološka priča o doživljajima Ognjena Tadića. Doživljaji koji nisu nužno nastali iz ličnog iskustva, ali su lično shvaćeni.

 

Ognjen svoje autofiktivno iskustvo sveta prenosi inspirisan roleplay perspektivnom iz igrica. Sve scene spaja neizvesnost iz horor žanra i humor, koji u kombinacij stvaraju osećaj košmarnog.


Izložba je zamišljena kao kolekcija različitih scena – isečaka iz narativa kojima ne znamo ni početak ni kraj, ali smo zatečeni u njima.

Ognjen Tadić je multimedijalni umetnik poreklom iz Subotice. Diplomirao je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu na departmanu iz fotografije, nakon čega je proširio svoje medije na film i digitalno slikarstvo.

Iako je u njegovim radovima često prisutan humor, primarni doživljaj je nelagoda I nepoznato. U radovima su elementi iz svakodnevnog života iza kojih se nalazi nešto nadrealno i najčešće košmarno.

Teme variraju od iskustava iz Ognjenovog detinjstva do podsvesnog, sa kojima formira svoj subjektivan svet.

Izložba je zamišljena kao kolekcija različitih scena - isečaka iz narativa kojima ne znamo ni početak ni kraj, ali smo zatečeni u njima.