Galeriju Kule u četvrtak 14. oktobra otvorila je izložba retrospektive plakata Marka Vulete – Đukanova, publici poznatijeg po svom pseudonimu Floating Bstrd.

Fokus izložbe bili su plakati za klupske večeri nekih od najpoznatijih beogradskih i svetskih klubova, među kojima su i beogradski klubovi “20/44” i “Drugstore”, La Java i Rex iz Pariza, berlinski ://about blank i Urban Spree, amsterdamski Garage Noord i Dynamic Range, XOYO, Phonox, The Waiting Room i Cell iz Londona i mnogi drugi. Pored postera za klubove, Vuleta Đukanov je tesno sarađivao i sa brojnim umetnicima kao što su: Vladimir Ivković, Interstellar funk, Lena Willikens, Ivan Smagghe, Manfredas, Larry Heard, Tommy Mandel, Hunee, Esa, Red Axes, Emmanuelle Parrenin & Detlef Weinrich, aka Tolouse Low Trax, itd.

Marko Vuleta – Đukanov se bavi dizajnom više od 10 godina, a ovom prilikom prikazao je 80 radova isključivo vezanih za različite klupske večeri pomenutih klubova i umetnika. Njegovi radovi prepoznatljivi su po šarenim blobovima, karikiranim likovima i mračnom stilu koji na kraju uvek uspeva da ima element topline. Stilski koketira sa modernističkom i nadrealističkom manipulacijom slike, formirajući karakterističan vizuelni izraz. Kako mu se rad fokusira na noćni život, a prepoznatljiv stil automatski asocira na klupsku žurku, izložba nosi adekvatan naziv “Nights.” (Noći.)

Marko Vuleta - Đukanov se bavi dizajnom više od 10 godina, a ovom prilikom prikazao je 80 radova isključivo vezanih za različite klupske večeri pomenutih klubova i umetnika.