13.12. u Art hub-u Kula, New Church će prvi put ugledati svetlost dana izdanjem „a new place to pray“.

 

Pored muzike koju sa sobom nosi New Church, nosi i sliku, što ovo okupljanje čini eksperimentalnim audiovizualnim događajem. Kroz spratove Kule imaćete priliku da upoznate New Church korak po korak, kost po kost. 

 

Ture se odvijaju u terminima u periodu od 17h do 22h na svakih pola sata. Maksimalan broj ljudi po turi je 20 i za termin koji vam odgovara možete da se prijavite na mail kula@kisobran.org, posaljite nam vase ime i satnicu koja vam odgovara. Ako je taj termin pun, ponudićemo vam sledeći slobodan. 


Oni koji ne stignu da budu deo ekspedicije i za one koji slučajno primete komešanje u Kuli, moći će da posete njene spratove od 22h do 23h. 

New Church predstavlja singl projekat (člana bendova sveta pseta, eaglehaslanded, radost-stradanje) oformljen 1995, koji seže za svojim pratiocima iz distorziranih dubina Beogradskog predgrađa.

Kombinujući elektro nojz sa uplivima melanholičnih jednorifnih gitarskih deonica i pokličnim pojanjem, New Church jeste hodočašće, donoseći poruku iz neznanih mesta, najavljujući svoje postojanje kroz šapute i tihe korake u mraku, igra senki izbušena hipnotišućim, repetativnim mantrama.

Njegova Sveta Misa doprinosi istapanju nadrealizma u crno-belom formatu, gde je granica izuzetno tanka između spokoja i nemira, između muzike stvorene za ples pod neonskim svetlima i za osamljeno upijanje tonova u miru sopstvenog doma, gde molitve zvuče kao kletve, dok se pesme sirena uzdižu iza najcrnjih talasa.

 

Pridružite se New Church-u, utočištu u kojem ne postoje jezičke barijere, gde su sve forme izgubljene u novom imaretu za molitve.

NEW CHURCH IS WAITING FOR YOU