U četvrtak 29. februara u 19h na drugom spratu Kule predstavljamo vam izložbu „Kiosk Sistem K67 – od kockice do olovke, kako je jedan kiosk inspirisao puno umetnika“, nastala kao sredstvo promocije i podrške inicijativi arhitekte Nikole Opačića da Lego napravi zvanični set čuvenog crvenog kioska.

https://ideas.lego.com/…/3b5b75bd-5fb1-46ba-98dc…

Nakon ideje da se lego kiosci izlože kako bi svi ljubitelji kioska mogli da ih vide,
nastavilo se pozivima lokalnim i regionalnim umetnicima da prikažu svojim radovima u raznim tehnikama kako danas vide kiosk K67 kao i njegov odnos sa najčuvenijim kockicama. Na izložbi ćete pored lego kioska rada za koji vas pozivamo da glasate moći da vidite i radove još 17 umetnika.
Ime izložbe su smislile i oblikovale istoričarka umetnosti Ružica Opačić i Sonja Bajić jedna od umetnica čiji će rad biti izložen. Vizuelni identitet izložbe priredio je veliki drug i umetnik Sven Sorić „freelance“ grafički dizajner i predsednik Hrvatskog dizajnerskog društva.
Muziku na otvaranju će zavrteti dobro poznati i voljeni Peđa Radović čiji se odabir i pristup muzici savršeno uklapa u temu i koncept izložbe.
izložba će biti otvorena za posetionce do 3. marta od 16-20h. Ulaz je besplatan.

Kiosk Sistem K67 - od kockice do olovke, kako je jedan kiosk inspirisao puno umetnika