All Kišobran parties – The last look – Poslednji pogled na Kišobran žurku, izložba
30. novembar – 17. decembar 2023. Art hub Kula
Otvaranje izložbe četvrtak 30. novembar u 19h
15. rođendan Kišobran kolektiva obeležiće i poslednja žurka u organizaciji ovog kolektiva u klubu Drugstore u subotu 2.decembra.
Od 2008. godine organizovano je preko 100 žurki na kojima je nastupilo oko 250 bendova i didžejeva iz zemlje i inostranstva. Pored toga, Kišobran se vremenom sve više i više otvarao tako da danas aktivnosti kolektiva čine: bar Zaokret, muzički pokret i festival Hali Gali, bar Sprat, manifestacija Piknik, Art hub Kula, koncertna agencija i izdavačka kuća Pop Depresija/Kišobran, bar Ruke i govorno-muzički program na Radio Aparatu.
Kako bi se podsetili svih žurki koje su obeležile odrastanje nekoliko generacija u Beogradu Kišobran kolektiv organizuje u prostoru Art huba Kula u Cetinjskoj 15 izložbu posvećenu 15 godina Kišobran žurke. Značajni deo Kišobran žurke predstavlja dizajn plakata i fotografije koje prate svaku žurku i ova izložba je posvećena upravo njima. Kuratori izložbe su Stefan Unković i Nemanja Knežević.
Dizajn plakata Kišobrana radilo je nekoliko dizajnera koji su poznati po svojim plakatima na beogradskoj sceni i kako je Kišobran odrastao, odrastali su i oni sa njom. Samo neka od imena čije plakate ćete videti na izložbi su: Stefan Unković, dizajner prvog, mnogih drugih ali i poslednjeg plakata za Kišobran žurku, Pavle Trifunović, Marko Vuleta Đukanov, Monika Lang, Valentina Brković, Željko Lončar, Hristina Papadopulos, Ana Stanojević, kolektiv Das Drogen.
Fotografija takođe predstavlja bitan deo celokupnog postojanja i vizuelnog identiteta Kišobran žurke a od početka 2008. Kroz foto tim Kišobrana prošli su mnogi fotografi a najduže su se zadržali Nenad Vujanović, Nemanja Stojanović, Predrag Todorović, Aleksa Vitorović i Nađa Kastratović.
Tokom trajanja izložbe biće organizovano i nekoliko akustičnih svirki muzičara povezanih sa Kišobran kolektivom. Dodatne informacije o ovim svirkama biće objavljene na instagram i facebook profilima Kišobrana i Art huba Kula.

All Kišobran parties - The last look - Poslednji pogled na Kišobran žurku, izložba